2020-10-27 10:30:18• hírek • Bede Emőke

Eltévedt kerékpárost kutattak fel a Szatmár megyei hegyimentők

Október 25-én, 21 óra 44 perckor arról értesítette a Szatmár megyei hegyimentőket a 112-es segélyhívó egyik diszpécsere, hogy egy kerékpáros eltévedt valahol a Buján tető közelében, viszont a folyamatosan szakadozó térerő miatt első körben nem sikerült lokalizálni a férfit.

A hegyimentő közszolgálat két csapata perceken belül készen állt a bevetésre, és az esetről értesítették a máramarosi kollégákat is, hiszen az eltévedt biciklis akár a szomszédos megye területére is áttekerhetett. Mindeközben a 112 diszpécsere újra és újra megpróbálta felvenni a kapcsolatot a férfival annak érdekében, hogy pontos helyzetét bemérhessék és közvetlenül összekössék a csapatvezetővel. Negyed órányi próbálkozás után végre sikerült ismét elérni a máramarosszigeti kerékpárost, s mint kiderült, egy olyan területen sikerült elkeverednie, melyet a hegyimentők csak Senki földje néven emlegetnek, hiszen egy olyan ember által érintetetlen közegről van szó, ahol a sűrű erdők és a meredek völgyek szinte teljesen ellehetetlenítik az áthaladást.




Figyelembe véve az időjárási- és terepviszonyokat, sejthető volt, hogy a mentés nem lesz gyaloggalopp, ám ekkor befutott a szatmári Speciális Távközlési Szolgálat (STS) hívása is, melynek idő közben sikerült pontosan meghatároznia a biciklis tartózkodási helyzetét, ezzel minimálisra szűkítve azt a területet, melyet a csapatnak át kellett fésülnie a férfi mielőbbi felkutatása érdekében.


A mentési akció nem sokkal éjfél után zárult, a kerékpárost szerencsére sikerült épségben megtalálni. Ebben azonban nem csupán a hegyimentőknek és a STS-nek volt nagy szerepe, hanem a férfinak is, aki végig megőrizte hidegvérét, takarékoskodott saját és mobiltelefonja energiájával, és még idejében segítséget kért, ezzel némileg megkönnyítve Ciocan Petrică, Cicio Ancuța, Cicio Vasile és Ciocan Lucian hegyimentők helyzetét - derül ki a közszolgálat tájékoztatásából.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: